Užijte si prázdniny!

Užijte si prázdniny!
30. 06. 2024

Školní docházku konečně vystřídaly tolik očekávané prázdniny! Děti se rozjely k babičkám a na tábory, naši učitelé budou dílem regenerovat, dílem si chystat náplň na nový školní rok. Dovolte mi, abych vám popřála co nejpohodovější léto a seznámila vás s předprázdninovým děním ve „Wintrovce“. Připomínám, že máme ještě několik volných míst v přípravce i v 1.–4. ročníku. Neřešíme spádovost, přijímáme děti bez ohledu na trvalý pobyt. V případě zájmu o zápis nebo přestup volejte ředitelku Ivanu na číslo 724 040 285.

V právě skončeném školním roce se naše děti zabývaly pravěkem. Stavěly keltské vesnice, přepočítávaly drápy na nohou mamutů a navštěvovaly místa spojená s dávnou historií Země. Děti se naučily rozlišovat různé druhy hornin a zkoumaly potravní řetězce zvířat. Hodně jsme také jezdili na školní výlety, naposledy třeba do Koněpruských jeskyní. 

Přes léto budeme pracovat na tom, aby naše škola byla zas o něco krásnější. Pokud se chcete podívat na fotografie z posledních akcí naší školy a na práce našich dětí, najdete je na výstavce na plotu okolo budovy ve Wintrově ulici. V září se na vás všechny budeme moc těšit!

V čem je Základní škola mistra Jana Husa jiná než tradiční základky? Neřešíme spádovost – k nám mohou bez problémů nastoupit nejen rakovnické děti, ale i potomci rodičů z okolí. Máme velmi malý počet dětí ve třídách, díky čemuž se každému dítěti dostane tolik pozornosti, kolik potřebuje. Pro každé dítě připravujeme individuální studijní plán, který citlivě reaguje na jeho silné a slabší stránky. Pracujeme ve věkově smíšených skupinách a vedeme děti ke vzájemné toleranci. Používáme prvky montessori výuky. Sídlíme v klidné části Rakovníka v prvorepublikové vilce se zahradou, nejsou zde parkovací zóny ani vjezdové mýto. Motoristé se sem snadno dostanou autem, díky malému provozu není problém dojíždění na kole nebo koloběžce. Od vlakového nádraží jsme vzdáleni 10 minut chůze, od autobusové zastávky Na Spravedlnosti do naší školy je to pouhých 250 metrů. Logopedickou prevenci máme přímo ve škole. U nás se děti od prvního ročníku učí angličtinu tři hodiny týdně s absolventkou oboru učitelství na Brookes University Oxford.