Blíží se termín zápisu!

Blíží se termín zápisu!
03. 04. 2024

Blíží se termín zápisu!

Milí tátové, milé maminky, vážení sousedé, nejprve uvedu to nejdůležitější, tedy datum zápisů do naší školy: pondělí 8. 4. mezi 15. a 18. hodinou. Budeme vás čekat i s vašimi dětmi v rakovnické ulici Wintrova 747 v Základní škole mistra Jana Husa. Přijímáme předškoláky do přípravky, prvňáky bez ohledu na spádovost a akceptujeme také přestupy pro žáky 2.–4. třídy. Rádi nabídneme menší školu s malým počtem dětí ve třídě a s individuálním přístupem pro ty, kterým nevyhovuje klasická velká škola.

V průběhu měsíce března proběhly tři termíny dne otevřených dveří, které se těšily velkému zájmu. Děti si vyzkoušely, jaké to je pracovat ve skutečné škole, rodiče si mohli prohlédnout budovu i zahradu, sledovat své děti při práci a konzultovat možnosti nástupu. Pokud jste tyto dny nestlihli, není to žádný problém. Zavolejte na 724 040 285 a domluvíme se na individuální návštěvě.

Toto je škola? Tak se často ptají návštěvníci naší budovy, když vstoupí do hlavní haly. Místo vysokých chodeb s ozvěnou a drnčivým zvonkem najdete na naší adrese příjemnou prvorepublikovou vilku, ve které se lze cítit jako doma. Jsme škola rodinného typu – nejsou tu stovky dětí, ale pouhé desítky. Začínáme v 8.20, družina je otevřená od 7.30, ale v případě potřeby můžeme otvírat i dříve. Máme velmi malý počet dětí ve třídě, díky čemuž mají učitel i asistenti dostatek času na vysvětlení učiva. Pro každého žáka připravujeme s ohledem na jeho specifika individuální studijní plán. Pracujeme ve věkově smíšených skupinách a vedeme děti ke vzájemné toleranci. Používáme prvky montessori výuky.

Sídlíme v klidné části Rakovníka, kam je bezpečné dojet na kole či koloběžce, dojít pěšky nebo se dopravit autem (nejsou tu parkovací zóny ani vjezdové mýto). Logopedickou prevenci máme přímo ve škole. U nás se děti od prvního ročníku učí angličtinu tři hodiny týdně s absolventkou oboru učitelství na Brookes University Oxford. Pravidelně plaveme a bruslíme, většinu přestávek trávíme na zahradě. Letos se chystáme zásadně rozšířit loni založenou bylinkovou a ovocnou zahrádku. 
Každý rok máme zvolené jedno téma, které propojuje všechny předměty. Letos se do hloubky zabýváme pravěkem – v matematice počítáme trilobity, v zeměpisu se zaměřujeme místa zajímavých prehistorických nálezů a anglicky si povídáme o tom, který dinosaurus měl ostřejší zuby. 

Těším se s vámi na shledanou v naší škole. Ivana Cabrnochová, ředitelka ZŠ mistra Jana Husa v Rakovníku.