Dny otevřených dveří už v únoru a březnu

Dny otevřených dveří už v únoru a březnu
24. 01. 2024

Pomalu se blíží termín zápisu do základních škol, kterému předchází dny otevřených dveří. 

Vážení sousedé, zdravím vás ze Základní školy mistra Jana Husa, která sídlí ve Wintrově ulici v nádherné vile v klidné části Rakovníka.  

Pomalu se blíží termín zápisu do základních škol, kterému předchází dny otevřených dveří. Chtěla bych pozvat rodiče a jejich předškoláky na návštěvu v naší škole. Pozvánka platí také pro maminky a tatínky, jejichž děti už chodí do některé „velké“ školy, zde nejsou spokojené a proto jejich rodiny hledají alternativu. Možná ji najdete právě u nás. Přijímáme předškoláky do přípravky, prvňáky bez ohledu na spádovost a akceptujeme také přestupy pro žáky 2.–4. třídy.  Dny otevřených dveří se „školou nanečisto“ proběhnou v tomto roce ve čtvrtek 29. 2., v úterý 12. 3. a ve čtvrtek 21. 3. vždy od 15 do 17 hodin. Pokud se vám tyto termíny nehodí, zavolejte na 724 040 285 a domluvíme se na individuální návštěvě. Není to žádný problém, jsme tu pro vás.  

V čem jsme jiní než běžné „velké“ školy? Jsme škola rodinného typu – po chodbách u nás neběhají stovky dětí, ale pouhé desítky. Máme velmi malý počet dětí ve třídě, díky čemuž má učitel dostatek času na vysvětlení učiva. Sídlíme ve vile v klidné části Rakovníka, kam je bezpečné dojet na kole či koloběžce, dojít pěšky nebo se dopravit autem (nejsou tu parkovací zóny ani vjezdové mýto). Začínáme v 8.20, družina je otevřená od 7.30, ale v případě potřeby můžeme otvírat i dříve. Logopedickou prevenci máme přímo ve škole, díky čemuž rodičům pomáháme rozhýbat jazýčky jejich dětí. Pro každého žáka připravujeme s ohledem na jeho specifika individuální studijní plán. Pracujeme ve věkově smíšených skupinách a vedeme děti ke vzájemné toleranci. Používáme prvky montessori pedagogiky. U nás se děti od prvního ročníku i v přípravné třídě učí angličtinu tři hodiny týdně s absolventkou oboru učitelství na Brookes University Oxford. Pravidelně plaveme a bruslíme, většinu přestávek trávíme na zahradě. Letos se chystáme rozšířit loni založenou bylinkovou a ovocnou zahrádku. Pro zájemce máme kroužek keramiky nebo náboženství.  

Výuku ve všech předmětech každoročně spojuje jedno téma. Letos je jím pravěk – v matematice počítáme trilobity, v zeměpisu se zaměřujeme místa zajímavých prehistorických nálezů a anglicky si povídáme o tom, který dinosaurus měl ostřejší zuby. Kombinujeme sdělování informací s návštěvami míst se vztahem k učivu a výukou prostřednictvím doteku a vlastní tvůrčí práce.
 

Vše dobré přeje a na shledanou se těší Ivana Cabrnochová, ředitelka ZŠ mistra Jana Husa v Rakovníku