V dubnu proběhnou zápisy do přípravky a základní školy

V dubnu proběhnou zápisy do přípravky a základní školy
15. 12. 2023

Pomalu se blíží pololetí a s ním i zápisy předškoláků a školáků pro školní rok 2024/2025.

Milí sousedé, zdravím vás ze Základní školy mistra Jana Husa, která sídlí ve Wintrově ulici v nádherné vile v klidné části Rakovníka. Jsme škola rodinného typu. Máme velmi malý počet dětí ve třídě, díky čemuž má učitel dostatek času na vysvětlení učiva. Pro každého žáka připravujeme s ohledem na jeho specifika individuální studijní plán. Pracujeme ve věkově smíšených skupinách a vedeme děti ke vzájemné toleranci. Používáme prvky montessori výuky. U nás se děti od prvního ročníku učí angličtinu tři hodiny týdně s absolventkou oboru učitelství na Brookes University Oxford. Logopedickou prevenci máme přímo ve škole, díky čemuž rodičům odpadá potřeba chodit s dětmi do speciálních poraden. Začínáme v 8.20, družina je otevřená od 7.30 (v případě potřeby může být i dříve). Pravidelně plaveme a bruslíme, většinu přestávek trávíme na zahradě. Pro zájemce máme kroužek keramiky, na náboženství u nás děti mohou chodit k faráři Církve československé husitské Jiřímu Macounovi. 

Pomalu se blíží pololetí a s ním i zápisy předškoláků a školáků pro školní rok 2024/2025. V únoru a březnu bude možnost přihlásit děti do školy nanečisto. Dále proběhnou dny otevřených dveří a konečně v dubnu tolik očekávané zápisy. Přijímáme předškoláky do přípravky, prvňáky bez ohledu na spádovost a akceptujeme také přestupy pro žáky 2.–4. třídy, kteří mají zájem o individuálnější přístup. Sledujte, prosím, web www.skolamjh.cza facebookovou stránku, kde budou v druhé polovině ledna zveřejněny podrobnosti. Pokud nechcete čekat a máte zájem nás navštívit dříve, zavolejte ředitelce školy Ivaně Cabrnochové na číslo 724 040 285 a domluvte si termín. Těšíme se na vás!

V každém roce máme hlavní téma, které se prolíná všemi předměty. Tím letošním je pravěk. Vzrušující cesta do pravěku tam a zase zpět nás bude provázet až do června příštího roku. Kombinujeme sdělování informací s návštěvami míst se vztahem k učivu a výukou prostřednictvím doteku a vlastní tvůrčí práce. Co jsme dělali v posledních měsících? Plavali jsme, bruslili, jezdili na výlety. Na začátku listopadu jsme společně zažili úžasné chvíle - podzimní slavnost s vystoupením našich dětí a s tvořivými dílničkami. Přišli jak rodiče, tak obyvatelé ze sousedství. Děti z přípravky a základní školy spolupracovaly jako velká fungující rodina. 


Vše dobré přeje a na shledanou se těší Ivana Cabrnochová, ředitelka ZŠ mistra Jana Husa v Rakovníku