Červen ve Wintrovce

Červen ve Wintrovce
29. 06. 2023

Červen ve Wintrovce

Vážení sousedé z Rakovníka a okolí, zdravím vás ze Základní školy mistra Jana Husa, která sídlí krásné prvorepublikové vile ve Wintrově ulici 747.

Hlavní zprávou je, že stále máme několik volných míst, které nám zbývají do naplnění kapacity. Pokud pořád hledáte lepší školu pro své děti nebo pokud si nejste jistí, jestli je velká škola připomínající přeplněný včelí úl to pravé pro vaše potomky, zavolejte ředitelce Ivaně na číslo 724 040 285 a domluvte se na osobní návštěvě. Mimořádný zápis do přípravného, prvního, druhého a třetího ročníku jsme schopni zařídit až do září 2023, resp. do momentu, kdy naplníme kapacitu školy.

Jsme škola rodinného typu, kde naši pedagogové mají čas na každé dítě a jeho specifické potřeby. Pro každého žáka připravujeme s ohledem na jeho specifika individuální studijní plán. Máme velmi malý počet dětí ve třídě, díky čemuž má učitel dostatek času na vysvětlení učiva. Pracujeme ve věkově smíšených skupinách a vedeme děti ke vzájemné toleranci. Používáme prvky montessori výuky. Sídlíme v krásně zrekonstruované vile v klidné části Rakovníku, ve které se i děti nezvyklé na větší kolektivy cítí jako doma. Významnou část výuky a většinu přestávek trávíme na zahradě. Ve Wintrově 747 se děti od prvního ročníku učí angličtinu tři hodiny týdně s absolventkou oboru přírodní vědy a učitelství na Brookes University Oxford.

Co jsme dělali v květnu? Pravidelně v pátek vyrážíme v rámci prvouky na tématické výpravy do okolí Rakovníka. Navštívili jsme například nádhernou rozhlednu Pavlíkov, galerii Anderle a zajeli jsme se podívat na daňky do Olešné. Vydali jsme se podél Rakovnického potoka na 6kilometrový výlet do Chlumu, v rámci kterého jsme poznávali stromy, rostliny a zvířata. S ohledem na blížící se svátek mistra Jana Husa se chystáme navštívit zříceninu Krakovec. Na všechny výlety zveme nejen naše stávající žáky a žákyně, ale i přípravný ročník a také naše budoucí prvňáky. Díky tomu se seznámí s fungováním naší školy a se spolužáky ještě dříve, než v září přijde jejich velký den – oficiální nástup do školy.

Během května jsme také navštívili den s armádou, hasiči a vězeňskou službou. Děti si prohlédly techniku rakovnických logistiků, projely se v maskované tatrovce, viděly zásah vězeňských kynologů a prohlédly si vybavení těchto složek. Měla jsem radost, že naše děti opakovaně na laně přetáhly profesionální vojáky. Naše děti jsou nejen chytré a hodné, ale mají také svaly jako Bivoj.

Přeji všem hezké a pohodové léto. S mnohými s vás se těším nashledanou po prázdninách.
Ivana Cabrnochová, ředitelka ZŠ mistra Jana Husa v Rakovníku