Září 2023 ve Wintrovce

Září 2023 ve Wintrovce
28. 09. 2023

Co se u nás dělo v září 2023

Vážení sousedé z Rakovníka a okolí, zdravím vás ze Základní školy mistra Jana Husa. Sídlíme v krásné prvorepublikové vile s červenými vrátky ve Wintrově ulici 747. 

Přes léto jsme nelenili a zlepšili řadu věcí, na které jsme během školního roku neměli čas. Naše škola je zas o něco hezčím a příjemnějším místem pro naše skvělé děti a jejich rodiče. Budete-li mít cestu okolo, přijďte se podívat na naší zahrádku i do učeben.

4. září u nás začal školní rok, který je pro nás přelomový hned z několika důvodů. Především jsme otevřeli přípravný ročník a mj. díky němu máme téměř naplněnou kapacitu. Pár volných míst ještě máme, ale rozhodně chceme zachovat rodinný charakter naší školy, kde ke každému žákovi přistupujeme individuálně s ohledem na jeho specifické potřeby. Pokud byste měli zájem o mimořádný zápis, zavolejte ředitelce Ivaně na číslo 724 040 285 a domluvte se na osobní návštěvě. Děkujeme!

Zahájili jsme spolupráci s logopedem, který k nám do školy pravidelně dochází. Otevřeli jsme kurzy češtiny pro naše ukrajinské spoluobčany a naše služby nabízíme nejen našim dětem, ale i dalším zájemcům. Hlavním tématem letošního roku je pravěk. Školu zaplavily prehistorické potvory různých barev a velikostí, děti vyrazily na výpravu do geologického muzea v Berouně prohlédnout si zkameněliny rostlin a živočichů. Vzrušující cesta do pravěku tam a zase zpět nás bude provázet až do června příštího roku. Kombinujeme sdělování informací s návštěvami míst se vztahem k učivu a výukou prostřednictvím doteku a vlastní tvůrčí práce. Kdo jsme? Jsme škola rodinného typu. Pro každého žáka připravujeme s ohledem na jeho specifika individuální studijní plán. Máme velmi malý počet dětí ve třídě, díky čemuž má učitel dostatek času na vysvětlení učiva. Pracujeme ve věkově smíšených skupinách a vedeme děti ke vzájemné toleranci. Používáme prvky montessori výuky. Sídlíme v krásně zrekonstruované vile v klidné části Rakovníku, ve které se i děti nezvyklé na větší kolektivy cítí jako doma. Významnou část výuky a většinu přestávek trávíme na zahradě. Ve Wintrově 747 se děti od prvního ročníku učí angličtinu tři hodiny týdně s absolventkou oboru přírodní vědy a učitelství na Brookes University Oxford. Přeji všem dětem úspěšný školní rok. 

Vaše Ivana Cabrnochová, ředitelka ZŠ mistra Jana Husa v Rakovníku