Březen 2023

Březen 2023
20. 03. 2023

Březnové novinky v naší škole a plány na další měsíce

Milí sousedé, Základní škola mistra Jana Husa v rakovnické Wintrově ulici 747 a její ředitelka Ivana Cabrnochová vám přeje hezké jaro! Ráda bych se s vámi podělila o novinky z naší školy a napsala něco o plánech na další týdny.

 

Březen byl pro nás především obdobím, kdy u nás probíhají dny otevřených dveří a konzultace pro ty rodiče, kteří mají zájem o zápis dětí do naší školy. Připravili jsme ještě dva termíny dnů otevřených dveří – 23. 3. a 13. 4., vždy od 15 do 17 hodin. Přijít ale můžete i jindy po individální dohodě. Zápis do prvního ročníku proběhne dne 20. 4. od 15 do 18 hodin. Přestupy do vyšších ročníků a zápisy mimo uvedený termín řešíme individuálně – stačí zavolat ředitelce Ivaně na číslo 724 040 285. Jsme tu pro vás, nebojte se s námi spojit a poradit se o správném postupu.

 

Ve Wintrově 747 se děti od prvního ročníku učí angličtinu tři hodiny týdně s absolventkou oboru přírodní vědy a učitelství na Brookes University Oxford. Hlavním tématem nejen v hodinách cizího jazyka byl v březnu vesmír. Sledovali jsme konjunkci Venuše s Jupiterem a povídali jsme si o polární záři, která se objevila i nad naší republikou. Chystáme se na výlet do pražského planetária, kde se o těchto jevech dozvíme více informací. S hvězdami, planetami a družicemi jsme se potávali napříč všemi předměty – od kreslení až po matematiku. Zkusili jste někdy spočítat všechny hvězdy na obloze? My jsme se o to aspoň pokusili :-)

 

Pravidelně chodíme plavat, občas i dvakrát týdně. Děti dělají obrovské pokroky a pohybují se v bazénu doslova jako ryby ve vodě. Nakoupili jsme květiny, květináče, zeminu a nářadí, abychom dali do pořádku zahrádku okolo naší školy. Až k nám přijdete příště, najdete tu jak kvetoucí rostliny, tak třeba bylinkový záhon.

 

A ještě jedna důležitá zpráva pro rodiče: od září letošního roku otevřeme to, na co se často ptáte – nultý ročník ZŠ. Máte-li zájem o to, aby se vaše dítě připravovalo na povinnou školní docházku v malém kolektivu a s výrazně individuálním přístupem, kontaktujte ředitelku nebo sledujte náš facebook a webové stránky.

 

Proč by měly vaše děti chodit k nám? Sídlíme v krásně zrekonstruované vile v klidné části Rakovníka. Volímeindividuální respektující přístup ke každému dítěti. Máme velmi malý počet dětí ve třídě, díky čemuž má učitel dostatek času na každého žáka. Pracujeme ve věkově smíšených skupinách a vedeme děti ke vzájemné toleranci.

 

Přeji vám hezké jaro a těším se na vás.
Ivana Cabrnochová, ředitelka ZŠ mistra Jana Husa v Rakovníku