Leden 2023

Leden 2023
02. 01. 2023

Informace o akcích, které se u nás odehrály v předvánočním období a co nového chystáme na únor.

Vážení sousedé.

Přeji všem dobrý den z Církevní základní školy mistra Jana Husa, která sídlí ve Wintrově ulici 747 v Rakovníku. Chtěla bych vás informovat o akcích, které se u nás odehrály v předvánočním období a co nového chystáme na únor.

21. listopadu 2022 pro nás Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie uspořádala předadventní benefiční koncert v kostele na Staroměstském náměstí v Praze. Vystoupili zde žáci a učitelé této školy, kteří zahráli a zazpívali jak písně spojené s Vánocemi, tak i klasická nebo i rocková díla. Nad akcí převzal záštitu pražský biskup CČSH David Tonzar. Během benefice bylo vybráno 10 378 korun, které jsme využili na zlepšení vybavení naší školy. Všem rakovnickým i přespolním děkuji, že na akci dorazili.

Rádi jsme přijali pozvání vedení města Rakovník na vystoupení žáků a žákyň místních základních a mateřských škol u stromečků na Husově náměstí. Naši žáci a žákyně zde předvedli stomek ozdobený nejrůznějšími recyklovanými materiály – vločkami z kolíčků, zvonečky z kávových kapsliček nebo ozdobami z knoflíků. Vše vyrobily naše děti, které zde taky zazpívaly koledy Ondráši, Matouši a Nesem vám noviny.

Těsně před Vánoci jsme uspořádali slavnost u nás ve škole mistra Jana Husa. Akce byla otevřena široké veřejnosti a moc nás potěšilo, kolik dobrých lidí ze sousedství přišlo, aby s námi společně oslavili příchod Spasitele. Během odpoledne děti zahrály, zazpívaly a zarecitovaly vánoční příběh tak hezky, až některým z nás ukápla slza. Slavnostní atmosféru jen občas malinko narušil moje zvědavá fenka Čilinka, kterou mají děti moc rády a kterou jsem pro tentokrát vzala sebou do školy.

Ráda bych vás ještě informovala o jedné důležité věci ve vztahu k naší škole. Od února se u nás rozbíhá škola na nečisto, kde si mohou budoucí prvňáčci vyzkoušet, jaké to je učit se a poznávat svět vědění právě u nás ve Wintrově ulici. Všechny podrobnosti najdete na našem webu https://skolamjh.cz. Zápisy u nás probíhají tak jako v jiných školách s tím, že pokud bude volná kapacita, jsme připraveni přijímat děti až do zářijového začátku školního roku. V případě dotazů mne kontaktujte na čísle 724 040 285.

Zdraví vás Ivana Cabrnochová, ředitelka